Jeroen Welling, directeur Goedbewind, over de FinGuard oplossing

‘Toen ik hoorde over de oplossing van FinGuard, heb ik me zo snel als kon aangemeld. Want bij FinGuard krijg je binnen een werkdag een beheerrekening voor je klant en dat betekent dat ik meteen aan de slag kan met het dossier. Het gaat dus veel sneller dan bij reguliere banken, waar je een week of vier moet wachten op een rekening – en soms veel langer.

Daarnaast hebben we met FinGuard zelf de controle: nu we als kantoor en medewerkers de klantacceptatie-procedure doorlopen hebben, kunnen we zelf voor onze klanten een rekening aanvragen. En we kunnen zelf bijvoorbeeld adreswijzigingen doorvoeren en jaaropgaven inzien door in te loggen in onze eigen omgeving. Dat betekent geen formulieren meer invullen en naar de bank sturen en vervolgens wachten op reactie. FinGuard is toekomstgericht en het proces is erg eenvoudig en snel, en minder complex voor onze medewerkers.

En niet het belangrijkste maar wel mooi meegenomen: aan FinGuard zijn minder kosten verbonden.

FinGuard zit nog in de beginfase. Op dit moment onderzoeken we hoe we alle bestaande beheerrekeningen bij andere banken direct kunnen overzetten naar FinGuard. Dit doen we samen met FinGuard; daar denken ze graag met ons mee om de oplossing te blijven verbeteren.

Zoals dat gaat met elk nieuw initiatief moet je hier open minded in staan. Het is nog nieuw en niets is in beton gegoten. Daarom moet je verbeterpunten met elkaar delen zodat we samen een goed product neerzetten. En daarom is het ook goed als veel wettelijk vertegenwoordigers zich aanmelden bij FinGuard. Hoe meer massa, hoe meer we voor elkaar kunnen krijgen, zoals het implementeren van handige koppelingen.

We maken nog maar kort gebruik van FinGuard, maar nu al denk ik: hadden we dit maar eerder gehad, dan konden we bij sommige klanten veel ellende voorkomen. Want elke klant kan bij FinGuard een beheerrekening krijgen; zonder uitzondering.

Andere interessante artikelen

Dit bericht delen?

Meer nieuws?

Voor een volledig overzicht van al onze geplaatste nieuwsberichten kunt u terecht op deze pagina: